in

Мъжът, направил опит да убие бившата си съпруга в Шумен остава в ареста

Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на мъжа, направил опит да убие бившата си съпруга

30-годишният Нелгин, който направи опит да убие бившата си съпруга при условията на домашно насилие /престъпление по член 116, ал.1, т. 6а, във връзка с член 115, във връзка с член 18 от НК/, е бил привлечен от Окръжната прокуратура в Шумен късно вчера и задържан за срок до 72 часа. Прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд обвиняемият да бъде задържан под стража.
Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано на 22 май, когато рано сутринта – малко след 5 часа, бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна Нурсел била приета в болницата, а Нелгин избягал от местопроизшествието.
Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит бил от полицията в Разград, където бил задържан.
Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане. Нелгин преследвал често бившата си съпруга и това станало повод тя да подаде втора жалба срещу него за домашно насилие ден преди инцидента.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов