in ,

Исторически успех: „Черно море“ е новият шампион на България при U19

Снимка: ПФК "Черно море"

.Отборът на „Черно море“ е новият шампион на България за сезон 2018/2019 година в Елитната група до 19 години, съобщават от клуба.

Това стана факт след успех с 3:0 срещу тима на ЦСКА на стадион “Корабостроител” под Аспаруховия мост. По този начин тимът на Мартин Христов е недостижим на върха кръг преди края на шампионата. Попаденията за варненци са на Лъчезар Йорданов (40) и Данаил Димов (45) и Денислав Ангелов (84).

Титлата е историческа за “моряците” в цялата 10-годишна история на Елитните групи. “Зелено-бялата” варненска школа има на сметката си още едно второ място и две трети при 19-годишните. Със сребърни медали завършиха родените през 1994 година таланти, водени от Тодор Каменов (сезон 2012/13 г.). Бронзовите отбори са родените през 1995 година с наставник Станислав Стоянов (сезон 2013/14 г.)и през миналата кампания (родени 1999 г.) футболисти, водени от Николай Кънчев.

След края на срещата „Черно море“ получи купата и златните медали от представител на БФС.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.