in

Климатологът проф. Георги Рачев разкри какво ще бъде времето през лятото

Кадър: NOVA

Нормални температури, в западната половина на България малко повече дъждове, докато на изток нормална температура и малко по-малко дъждове от нормалното.

Това разкри в ефира на NOVA климатологът проф. Георги Рачев след въпрос какво ще бъде времето през лятото в България.

Високите температури идват и към нашата страна.

„Днес следобед в 16 ч. ги пускаме тези температури. Неделя, понеделник, вторник, сряда и четвъртък – топло време и на много малки места следобедните часове, евентуално, някакво преваляване. Много хубаво време!”, каза Рачев в студиото на „Събуди се“.

Градушки и силен вятър в България, наводнения в Калифорния, торнадо в Оклахома, сняг в Колорадо и Анталия, жега в Гърция и Китай.

Така можем да опишем изминалата седмица. За опасно променливото и непостоянно време по света и у нас говори още проф. Георги Рачев.

Според него климатичните промени са виновника за всички метеоявления. „Жестоки температури от 45 °C в Израел и в Йордания, Елат 44 °C до вчера. От днес вече прониква един западен вятър и там вече ще стане по-хладно около 35 °C”, информира климатологът.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.