in

Намериха обесен изчезналия Петър Амов

Снимка: МВР

Тази сутрин случаен гражданин на Благоевград, който се разхожда редовно в местността Ловен дом, се е натъкнал на неприятна гледка.

На дърво е видял увиснало на въже тяло на човек, след което веднага е позвънил на тел.112. Оказало се, че това е Петър Амов, който изчезна на 11 май и близките му го обявиха за национално издирване.

„Да, за съжаление, това е тялото на Петър Иванов Амов, потвърди старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОДП-Благоевград, пише Агенция „Монитор“.

„Според колегите, потвърдено и от медиците, тялото от доста дни е висяло на въжето в гъстата гориста местност над града и затова досега не е било забелязано“, казва още той.

Припомняме, че за последно Амов е бил видян от свои роднини около обяд на 11 май на търговската улица „Тодор Александров“, зад бившия ГУМ и днешно „Ларго“ в центъра на Благоевград. Там наблизо се намира антикварна книжарница и Пепи почти всеки ден се отбивал при своя приятел антиквар, като играели с часове табла.

Петър Амов е син на известния в града професор по физика от Югозападния университет „Неофит Рилски“ Иван Амов. Средното си образование Петър получава в Езиковата гимназия „Людмил Стоянов“. След това завършва бакалавърска степен в първия випуск на Американския университет в България. После с младото си семейство заминават за Торонто, Канада, където пребивава десет години. Завръща се сам в България през 2011 година и отново се установява в родния си град Благоевград. Първоначално започва работа като хоноруван преподавател по английски език в Техническия факултет на Югозападния университет, но се отказва поради заболяване. Съпругата и дъщеря му – Марина и Ивета, остават в Канада.

„Пепи е разведен с жена си, но това не го промени така, както стана след смъртта на татко му през януари тази година. Изведнъж стана изплашен, несигурен, колеблив и много мълчалив, споделя с болка неговият връстник и приятел от ученическите години Димитър Кочев. – С брат му Велизар също сме големи приятели. Той отдавна живее и работи в Канада, през януари си дойде за погребението на баща им и си замина. С двамата пихме кафе на 16 януари. Брат му е съвсен различен, Пепи е много чувствителен. Преди 10 дни му звънях, за да се видим, но телефонът му беше изключен“, сподели още приятелят му Димитър.

Според него Петър е от няколко години трудоустроен, имал е заболяване в кръста, но напоследък е работил по заместване като учител по английски в гимназията по строителство, бившия Строителен техникум. Живее сам с майка си. На Димитър Кочев Пепи е показвал снимки на дъщеря си, която сега е на 19 години, много е хубава. Разказвал му е, че в Торонто е карал такси, но след 10 години е решил да се върне, каза приятелят му Димитър Кочев.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.