in

Кметът Портних нави ръкави за първа копка на „Студентска“ (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Иван Портних

Първата копка на новото съоръжение, което ще е на мястото на бившия стадион в района, бе направена днес

Спортен комплекс ще изгради Община Варна на ул. „Студентска“. Лично кметът на Варна Иван Портних направи днес първата копка на бъдещата придобивка на жителите на района. По подобие на премиера Борисов, градоначалникът на Варна от известно време показва всяка своя стъпка с лайф-стрийм във фейсбук.

Имотът на бъдещият спортен комплекс  граничи на изток с ул. „Дубровник“. В миналото на територията му е функционирал стадион. Проектът предвижда реконструкция на съществуващ паркинг, които да бъде с 46 места, зона за отдих, детска площадка. Ще бъде изградена нова пътека за бягане, както и нови открити спортни площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка, фитнес и тенис на маса.

Стойността на проекта е близо 2.2 млн. лева. Дълговото финансиране до 2.1 млн. лева. До 123 хил. лева се очаква да са от общинския бюджет. Срокът на реализация е до 12 месеца.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева