Преференциите пращат Андрей Слабаков в Европраламента?

снимка Мердин Берберов,Нова Варна
снимка Мердин Берберов,Нова Варна

ВМРО има шанс да е с двама представители в Брюксел, за сметка на ГЕРБ, които остават със шестима

Вместо седем евродепутати, както се очакваше, ГЕРБ най-вероятно ще изпрати в Европарламента шестима души. За сметка на тяхната намаляваща бройка, с един ще се увеличат представителите в Брюксел на ВМРО, които имат най-голям остатък при разпределението на мандатите. Това обясниха неофициално от ЦИК пред Свободна Европа. Информацията бе потвърдена и от централите на ГЕРБ и техните коалиционни партньори.

Според данни от последните минути обаче развръзката се заплита защото Лиляна Павлова е седмият депутат, който ГЕРБ изпраща в Европарламента – това е последната информация от ЦИК, цитирана от blitz.bg. Този седми мандат вчера цял ден се разхождаше между ГЕРБ и ВМРО и в един момент се спря до Андрей Слабаков. Тази сутрин обаче мандатът си отиде на мястото и вкарва седмата в листата на управляващите – бившата евроминистърка Лиляна Павлова, твърди “Епицентър”. Но ЦИК към момента все още не е обявил окончателните резултати от евроизборите при 100% обработени протоколи в цялата страна.

Заради неочаквания обрат от ЦИК забавиха обявяването на окончателните резултати. Официалната версия, която съобщават говорителите на комисията, е, че забавени протоколи от Враца и Русе са спънали работата им. Неофициално обаче членове на ЦИК потвърдиха, че „въртележката в мандатите“ е създала проблеми. „Няма как ВМРО да останат с един депутат, а единствените, от които могат да вземат са ГЕРБ. Прегледахме всички възможности и не установихме друга опция“, твърдят от ЦИК.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Близнаци: Очакват ви сложни делови взаимоотношения

Нов скок в цената на тока от юли