in

„Господари на ефира“ се пренасят в интернет

снимка Официална страцина във фейсбук

Предаването „Господари на ефира“ изоставя телевизията като формат и се премества изцяло в интернет. Това стана ясно от сайта на предаването.

Там се посочва, че преговорите, които са имали досега с телевизиите са останали без резултат, което е довело до решението форматът да стане изцяло онлайн, пише webcafe.

„Оказа се, че за съжаление, визиите ни за бъдещото развитие на „Господари на ефира“ се различават дотолкова, че не е възможно да бъде постигнато споразумение. Ние от „Господарите“ смятаме, че съдържанието е важно, ценностите, които защитава предаването са важни и те останаха неизменни през дългата ни история, въпреки че са неудобни както за всякакви мошеници, измамници, далавераджии и шарлатани, така и за властимащи, които злоупотребяват със служебното си положение. Причината за доверието и обичта на зрителите са именно тези ценности, тази философия, на които нямаме право да изменим“, пишат от предаването.

„Господари на ефира“ започва като българска версия на италианския формат „Striscia La Notizia“, занимаващо се със събиране на забавни грешки и гафове от телевизионния ефир. През годините обаче към него се прибавят различни журналистически разследвания по сигнали от зрители и дори социална и политическа сатира.

Ето и цялото съобщение на „Господари на ефира“:

„Скъпи приятели, както знаете вече няколко месеца „Господари на ефира“ липсва от българския ефир. Преговорите с телевизиите за бъдещето на предаването, което през своята 16 годишна история се превърна в институция, в крайна сметка приключиха без резултат.

Оказа се, че за съжаление, визиите ни за бъдещото развитие на „Господари на ефира“ се различават дотолкова, че не е възможно да бъде постигнато споразумение. Ние от „Господарите“ смятаме, че съдържанието е важно, ценностите, които защитава предаването са важни и те останаха неизменни през дългата ни история, въпреки че са неудобни както за всякакви мошеници, измамници, далавераджии и шарлатани, така и за властимащи, които злоупотребяват със служебното си положение. Причината за доверието и обичта на зрителите са именно тези ценности, тази философия, на които нямаме право да изменим.

Продуцентите и екипът на „Господари на ефира” обявяват своето намерение да продължат и развиват явлението, което създадохме заедно през тези 16 години, но вече в онлайн среда. Смятаме, че бъдещето е в Интернет. Глобалната мрежа е най-свободната и динамична среда, която предоставя много възможности, в това число и най-важната за нас – свобода на словото.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/