Борисов: Там, където губим, ще чистя до корен

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"
Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

В трите области, където губим изборите ще чистя структурите до корен”. Това се зарече премиерът и лидер ГЕРБ Бойко Борисов в Брюксел, ден след като станa ясно, че партията губи евровота в Добрич, Плевен и Видин.

“Ще чистя организациите в Плевен и Добрич до корен”, закани се премиерът. Той обяви още, че няколко партийни организации ще бъдат разфромирани, или направени наново. Повече за бъдещето на партията след евровота Борисов ще разкрие в четвъртък или петък. Той обаче заяви, че резултатите на ГЕРБ са много добри. „Сред работещите, младите, интелигенцията сме водещата политическа сила. Губим от БСП при над 60-годишните и ниско интелигентните с основно образование. И дори, ако погледнете областите – 21 области срещу 3 са точно 7 пъти“, отчете Борисов. Относно оставката на Корнелия Нинова от лидерски пост в БСП, Борисов обяви, че не се меси в работата на другите партии. „Мен много пъти са ме подканяли или са правили намеци, и аз съм давал оставка, когато съм виждал, че управлението трябва да бъде преструктурирано. Това е лично решение, БСП ще решат какво ще правят, тяхна работа. Видя се къде са отишли парите и за медии, и за социолози, и за политолози“, каза Борисов и допълни „никога не се надсмивай на победения. Не го ритай, а му подай ръка“.

Борисов направи препратка и към изказването на Нинова от понеделник, че гласувалите за БСП са използвали най-много преференции. От думите му стана ясно, че това не е така, а с най-много предпочитания от всички партии се оказва именно водачът на листата на ГЕРБ – Мария Габриела и отчета, че е направила много добра кампания.

Премиерът коментира и срещата в Брюксел с думите, че не очаква на нея да има решение топ позициите в Европейския парламент. „Ние имаме позиция в Европейската народна партия. Твърдо сме зад него. Той е нашият водещ кандидат“, заяви министър-председателят на въпрос какви са шансовете на Манфред Вебер да оглави Европейската комисия.

*******
Спонсор на наградата този месец:FenixСтани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка facebook

Енгибаров напусна “Спартак”

Снимка: Facebook/"Да дарим бъдеще на бебе Калина"

Родители от Варна имат нужда от помощ, за да спасят дъщеричката си (СНИМКИ)