in , ,

БСП губи във всички общини във Варненска област

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

ДПС печели в “червената крепост” Провадия, във Ветрино и в Долни чифлик

На преминалите в неделя избори за Европейски парламент БСП не е успяла да спечели в нито една от общините във Варненска област. В 5 от тях тя е втора политическа сила, а в 7 е дори трета – след ДПС.

ГЕРБ водят в резултата в 9 от общините, ДПС са първи в Провадия, Ветрино и Долни чифлик, където за листата с Делян Пеевски в нея са гласували почти половината от избирателите – 43,64%. На второ място движението е в Аксаково, Вълчи дол, Дългопол и Суворово.

Най-висок резултат в проценти ГЕРБ са постигнали в Девня – 46,8%, и в Аксаково – 41,06%. Най-голяма е разликата между първия и втория пак в Девня, където БСП е втора политическа сила със 17,8%.

Най-много избиратели са пуснали бюлетина за Веселин Марешки и неговата “Воля” в Белослав – 10,23%, а най-малко – в Дългопол (1,84%).

Най-слабият резултат на “Демократична България” е в Долни чифлик – 0,56%.

В общата картина от 40 252 гласа във Варненско за ГЕРБ 26 752 са в областния център, а останалите 13 500 – от по-малките общини. Приблизително такова е и съотношението при БСП – 18 954 във Варна и 8 823 в малките общини.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/