in

Енгибаров напусна „Спартак“

снимка facebook

Соколите останаха без треньор, лични причини накарали Енгибаров да си вземе сбогом с родния отбор

Уведомих ръководството, че напускам Спартак поради лични причини и му благодаря за гласуваното доверие. Благодаря и на футболистите за професионална свършената работа, както и на феновете за безрезервната подкрепа. Пожелавам успех на отбора в професионалния футбол”, заяви преди минути Енгибаров за Petel.bg.

Както е известно, 47-годишният специалист води спартаклии в периода януари 2018/май 2019. Той пое разбит отбор, с малко точки и в дъното на третия ешелон, но успя да го стабилизира и да надгради, и само за 17 месеца го върна в професионалния футбол след пауза от повече от 4 години.

Емблематичният бивш футболист на ЦСКА, Ботев и Спартак (Варна) – Енгибар Енгибаров, стана треньор на „соколите“ през 2018 година.

Именно в Спартак започва кариерата на Енгибаров през 1989 година. Той носи екипа на варненци до 1991-а, като за два сезона в Б група записва 43 двубоя. После още веднъж през сезон 1997/98 играе при „соколите“, този път в елита. Кариерата му преминава още през Берое, Ботев, Славия, ЦСКА, Черно море, Беласица и Дунав Русе, а навън е бил част от немските Бохум (в Първа Бундеслига) и Гройтер фюрт (във Втора Бундеслига).

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/