in

Соул дивата Маделин Бел идва във Варна за трибют на Рей Чарлз и Стиви Уондър

Следващата седмица в афиша на „Варненско лято“ се задава концерт с големите хитове на двама легендарни музиканти, променили света на музиката.

Кралският Концертгебау в Амстердам е единствената концертна зала в света, която поддържа джаз биг бенд заедно с класическия състав. Години наред джазовият ѝ оркестър e от най-добрите в Европа. Той постига международна известност с неповторимите си сътрудничества с първокласни солисти.

Първото гостуване на Джазоркестъра на Концертгебау във Варна се организира съвместно от Международния театрален и Международния музикален фестивал „Варненско лято“ със специален концерт с американската дива на соул музиката Маделин Бел. Под диригентството на Роб Хорстинг те ще изпълнят аранжименти на големите хитове на две икони на R&B и поп музиката като Рей Чарлс и Стиви Уондър.

Маделин Бел навлиза на музикалната сцена в края на 60-те години и прави впечатляваща кариера между САЩ и Европа, и между стиловете госпъл, поп, соул и джаз музика. Тя покорява с богатството и дълбоката емоционалност на нейния глас. През 2003 г. в Обединеното кралство е удостоена с Наградата за цялостно творчество на Фондацията за музикално наследство заради изключителния ѝ принос към музикалната индустрия.

Програма „Интермецо“ е съвместна инициатива с Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева