in

Протестират ареста на мъж за 100 грама марихуана

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Окръжната прокуратура във Варна внася протест срещу домашния арест на мъж, държал с цел разпространение близо 100 г марихуана

Протест срещу определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Домашен арест“ на обвиняем за разпространение и държане с цел разпространение на марихуана, внася Окръжната прокуратура във Варна.

26-годишният Константин Н. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК вчера. На 28 май 2019 г. той е установен като разпространител на 5,01 г марихуана на наркозависим варненец. При претърсване в дома му, от който разпространявал марихуана, са намерени и иззети 91, 39 грама марихуана.

След привличането му като обвиняем Окръжната прокуратура във Варна го задържала за срок до 72 часа, като внесла искане във Варненския окръжен съд Константин да бъде задържан под стража.

Престъплението по чл. 354а, ал. 1 от НК е тежко умишлено по смисъла на закона и се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Според прокуратурата съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като Константин Н. е разпространявал наркотичните вещества от дома си, където ще търпи и определената от съда мярка за неотклонение „Домашен арест“. Протестът на Окръжната прокуратура във Варна ще бъде разгледан в Апелативния съд.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/