in

Георги Костов: Смирението и позитивизмът победиха

В тези избори победи смирението и позитивизма. Ясно се видя, че водените негативни кампании от страна на политическите лидери и техния антураж, не привличат нови симпатизанти и гласоподаватели. 

Българинът показа, че недоволството от една партия не води автоматично до гласуване за нейния конкурент. Най-големият губещ не е БСП, а всички които чрез заигравка със страхове и блянове желаеха индиректно да насочат електората към неинформирани и емоционални решения. Господа политици, българинът не е прост. Бързата и рязка промяна в поведението на ГЕРБ не само сработи, но и върна доверието на избирателя. Със сигурност може да се каже, че в малката коалиция патриоти има нов безспорен лидер и това е ВМРО. Крайните формации и икономическите патриоти претърпяха срив в собствените си бастиони. Посланието на десните за първи път от доста време беше чуто от избирателя.

Анализът ми е кратък и акцентира на един съществен прелом, който започва да се случва в нашето общество. Преходът си заминава и демократичните принципи и чуваемостта на идеи послания и позиции завладяват все повече избирателя. Времето на страха си заминава. Големите победите в тези избори са тези, които водиха позитивни и съдържателни кампании. 

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.