in ,

Лекари: Тествайте здравето си и без оплаквания

снимка: Аджибадем Сити клиник Варна

Профилактиката е най-добрият ключ за ранно откриване на различни заболявания, включително и онкологични. Това е кредото на екипа от медицински специалисти на Аджибадем Сити Клиник Варна.

Техният опит показва, че редовните клинико-лабораторни изследвания и медицински консултиации са най-добрият начин за откриване и успешно лечение на коварните болести. За улеснение профилактиката на най-често срещаните онкологични заболявания в медицинския център се прави 35% отстъпка от платеното изследване на различни туморни маркери.

Намалението е в сила за туморен маркер СА 125, който се използва за изследване на яйчници и CA 15-3 – за млечна жлеза. Най-честото онкологично заболяване при мъжете – това на простата, се установява посредством туморен маркер PSA, а състоянието на дебелото черво и панкреаса би могло да се прецени посредством туморни маркери СЕА и СА 19-9.

„Важно е пациентите да се обърнат първо към специалист, който да се запознае с тяхното състояние и оплакванията им, ако има такива, защото различни фактори оказват влияние върху резултатите за туморни маркери – като инфекция, например. Поради тази причина изследването ще бъде ефективно, ако е назначено по преценка на лекар“, казва се д-р Моника Тодорова, специалист Клинична лаборатория в Аджибадем Сити Клиник Варна.

Клинична лаборатория на Аджибадем Сити Клиник Варна работи в партньорство с останалите лекари-специалисти и със сектор Образна диагностика – рентген, скенер, ЯМР, мамограф. Диалогът между различните медицински специалности за всеки индивидуален случай спомага за по-бързото уточняване и поставяне на навременна и точна диагноза.

За удобството на пациентите са разработени различни пакети клинико-лабораторни изследвания с 35% намаление за проверка състоянието на бъбречна, чернодробна функции, сърдечна дейност и щитовидна жлеза. Пакетите включват основните параметри за всяка отделна функция. Отстъпка се прави и при изследване на бъбречна, чернодробна функция и щитовидна жлеза в комбинация с ехография.

Медицинският център работи и в съботните дни от 8 до 16 ч.

Детайли за различните пакети изследвания и за записване на час за ехография можете да получите на телефони 0700 33 900 и 0892 20 20 80.

*******
Спонсор на наградата този месец:Fenix

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/