in

Разбиха група, рекетирала земеделски производители от години

Снимка: Пресцентър на МВР

Престъпна група е била задържана вчера при специализирана акция. Повдигнати са обвинения на десет от участниците в схемата, действала от 2012г. в района на Монтана.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие в организирана престъпна група за рекет чрез насилствени действия (в т.ч. нанасяне на телесни повреди) и разпространение на наркотици, действала на територията на Монтана и региона.

Снимка: Пресцентър на МВР

Участниците в групата бяха задържани вчера при операция на служители на ГДБОП и ГДНП, със съдействието на служители от Дирекция „Жандармерия“, проводена под ръководството на Специализираната прокуратура. В рамките на операцията са претърсени десетки адреси и автомобили, извършени са и множество лични обиски в Монтана и в София. На три от адресите са намерени и иззети различни по количество и вид наркотици, над 20 000 лева и голям брой други доказателства за престъпна дейност. В къщата на лидера са открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка.

Снимка: Пресцентър на МВР

Разпитани са десетки свидетели, повечето от които пред съдия, извършени са и голям брой разпознавания. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала в региона на Монтана от 2012 г. Занимавала се е с разнообразна престъпна дейност – най-вече рекет над земеделски производители, бизнесмени и граждани, както и разпространение на наркотици.

Снимка: Пресцентър на МВР

С прокурорски постановления десетимата участници за задържани за срок до 72 часа, предстои в утрешния ден Специализираната прокуратура да внесе в Специализирания наказателен съд искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/