in

Феноменът „Mamma Mia!“ идва във Варна от 29 август до 2 септември (ВИДЕО)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Невероятният хит на Националната опера – мюзикълът „Mamma Mia!“ с Орлин Горанов, Ники Сотиров, Влади Михайлов, Симеон Владов, Весела Делчева и Деница Шопова ще се пренесе в Летния театър край морето за 5 поредни летни вечери.

Премиерата на мега хита Mamma Mia! беше миналото лято в София, оттогава е играна 32 пъти, каза днес организаторите на пресконференция във Варна. Тази година Мамма Mia! се завръща с пълна сила и ще направи двумесечно Лятно турне из страната. Белоградчик, Албена, Варна, Пловдив и София ще бъдат озарени от историята на младата Софи, която търси истината за баща си в деня на сватбата си на малък гръцки остров.

Пет поредни представления ще има в Летния театър завладяващият спектакъл с песни на „ABBA“ –  на 29, 30 и 31 август и на 1 и 2 септември от 20:00 часа. Специално за тези спектакли операта закупува най-модерната озвучителна техника и песните на шведската група, изпълнени от невероятните ни артисти, ще звучат като на най-добрите световни сцени.

Феноменът Мамма Mia! създаде една нова многохилядна публика, която разбра, че вече не е нужно да лети до Лондон и Ню Йорк, за да гледа завладяващ мюзикъл.

Най-успешният спектакъл на Софийската опера и балет е по музика и текст на Бени Андершон и Бьорн Улвеус, либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър. Режисьор е акад. Пламен Карталов, който прави свой собствен прочит на прочутия мюзикъл. Историята на младата Софи и майка й Дона е превърната в театър на ситуации и сцени, а действието се развива динамично, с рефлексии, които подтикват зрителите да мислят и да съпреживяват историята на героите – казва маестро Карталов.

На пресконференция днес звездите на спектакъла Ники Сотиров, който влиза в ролята на Бил – един от предполагаемите бащи на Софи, Весела Делчева – Софи, дъщерята, която иска да открие баща си, за да я отведе до олтара, и Деница Шопова – Роузи, приятелка на майката на Софи, споделиха вълнението си от участието в уникалното за България мега шоу, в което ще видим още Орлин Горанов и Влади Михайлов като Сам, варненеца Денко Проданов и Радослав Димитров като Скай. Част от екипа са още Люси Козарева, Еделина Кънева,  Силвана Пръвчева, Яница Маслинкова, Влади Михайлов, Орлин Горанов, Симеон Владов, Александър Георгиев, Николай Павлов, Денко Проданов, Кирил Иванов, Боян Арсов, Живко Симеонов и др.

„Mamma Mia!“ е една сбъдната мечта за всички нас – призна Весела Делчева, а Деница Шопова поясни, че спектакълът не прилича на нито един по света: „Това е простичка житейска история, която може да се случи на всеки от нас, но представена в бутикова постановка – театърът на Пламен Карталов, за който ние го обичаме и му благодарим.“

Всички песни са с български текст – това е условие при поставянето на мюзикъла – всяка страна, която го поставя, да преведе песните на родния си език. Преводът е на Милена Боринова, утвърден преводач на съвременна литература и филми.

Билетите са вече в продажба тук: https://www.operasofia.bg/component/k2/item/6679?event=753

Както и на касите на Двореца на културата и спорта, Фестивален комплекс и Летен театър (от 1 юни), в мрежата на EVENTIM и Easy Pay.

Ето какво каза актьорът Николай Сотиров пред камерата на „Нова Варна“:

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/