in , ,

Зловония и боклуци заляха местност край Варна (СНИМКИ)

снимка Отворен обществен съвет Варна

В зловония и боклуци тънат жителите на местностите Пазарлията и Крушките, оплакаха се живущи в района в сигнал до „Нова Варна“. Причината – от дни сметопочистващата фирма не е събирала отпадъците и контейнерите преливат.

снимка Отворен обществен съвет Варна

Жители- данъкоплатци на м-ст Пазарлията и м-ст Крушките се оплакаха, че сметопочистващи камиони с дни не стигат до района и не събират боклука.

снимка Отворен обществен съвет Варна

В следствие, в района на контейнерите се натрупват все повече боклуци, от които може да пламне зараза. Хората многократно са подавали сигнали в Община Аврен, но резултат засега няма. В момента заради високите температури около контейнерите се носят зловония, а хората се притесняват от епидемии.

снимка Отворен обществен съвет Варна

„Нова Варна“ потърси позицията на общинската администрация в община Аврен по темата. Повреда на камион, с който се извозва боклука предизвикал забавянето на извозването на сметта с един ден, обясниха ни от там.  Оказа се обаче, че заради проблеми със сметопочистващата фирма, която е обслужвала населените места в Аврен, в момента общината извозва боклука сама със собствени камиони. Хората обаче сами изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за това места, както битови, така и строителни и едрогабаритни, коментираха още от там .

 

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева