“Амазон” планира доставки с дронове до няколко месеца (ВИДЕО)

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Амазон” (Amazon) ще започне да доставя пратки с дронове до няколко месеца, съобщи гигантът в онлайн търговията късно снощи, предаде ДПА.

Работим здраво по направата на изцяло електрически дронове, които ще могат да летят на разстояние до 15 мили (24 км) и да доставят пакети с тегло под 5 фунта (2.3 килограма) на клиентите за по-малко от 30 минути, посочи в блог Джеф Уилке, главен изпълнителен директор на подразделението “Амазон уърлдуайд кънсюмър” (Amazon Worldwide Consumer).

Очакваме да решим въпроса (с услугата – бел. ред.) “Прайм еър” (Prime Air) едновременно бързо и ефикасно, като започнем да доставяме пакети на клиентите до няколко месеца, допълни той. Уилке обаче не посочи точно къде и кога ще бъде пусната новата услуга, нито колко клиенти ще могат да подават поръчки за нея.

В секцията за най-често задавани въпроси на сайта на “Амазон” компанията посочва, че има центрове за развитие на “Прайм еър” в САЩ, Великобритания, Австрия, Франция и Израел, както и че изпробва дронове “в множество международни локации”.

Сигурността и безопасността са водещи приоритети, допълни “Амазон”. Компанията уверява, че работи заедно с регулаторни органи и представители на бранша, за да “разработи система за управление на въздушния трафик, която ще разпознава кой управлява определен дрон, накъде летят машините и дали отговарят на оперативните изисквания”.

“Амазон” от години експериментира с дронове, като основателят й Джеф Безос представи първия си прототип през 2013 година. Три години по-късно бяха направени пробни доставки във Великобритания. Тогава клиент получи устройство за телевизионен стрийминг и пакет пуканки 13 минути след подаването на заявката. /БТА

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Google maps/Imre

Разкриха причината за смъртта на сервитьорката в Бургас

Снимка: Архив

Варненец с “Мерцедес” прати 57-годишна жена в болница