in

„Амазон“ планира доставки с дронове до няколко месеца (ВИДЕО)

Снимката е илюстративна

Амазон“ (Amazon) ще започне да доставя пратки с дронове до няколко месеца, съобщи гигантът в онлайн търговията късно снощи, предаде ДПА.

Работим здраво по направата на изцяло електрически дронове, които ще могат да летят на разстояние до 15 мили (24 км) и да доставят пакети с тегло под 5 фунта (2.3 килограма) на клиентите за по-малко от 30 минути, посочи в блог Джеф Уилке, главен изпълнителен директор на подразделението „Амазон уърлдуайд кънсюмър“ (Amazon Worldwide Consumer).

Очакваме да решим въпроса (с услугата – бел. ред.) „Прайм еър“ (Prime Air) едновременно бързо и ефикасно, като започнем да доставяме пакети на клиентите до няколко месеца, допълни той. Уилке обаче не посочи точно къде и кога ще бъде пусната новата услуга, нито колко клиенти ще могат да подават поръчки за нея.

В секцията за най-често задавани въпроси на сайта на „Амазон“ компанията посочва, че има центрове за развитие на „Прайм еър“ в САЩ, Великобритания, Австрия, Франция и Израел, както и че изпробва дронове „в множество международни локации“.

Сигурността и безопасността са водещи приоритети, допълни „Амазон“. Компанията уверява, че работи заедно с регулаторни органи и представители на бранша, за да „разработи система за управление на въздушния трафик, която ще разпознава кой управлява определен дрон, накъде летят машините и дали отговарят на оперативните изисквания“.

„Амазон“ от години експериментира с дронове, като основателят й Джеф Безос представи първия си прототип през 2013 година. Три години по-късно бяха направени пробни доставки във Великобритания. Тогава клиент получи устройство за телевизионен стрийминг и пакет пуканки 13 минути след подаването на заявката. /БТА

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/