in

Малката Мони от Варна се нуждае от помощ, за да проходи

снимка личен архив

10 годишната Симона Ангелова от Варна страда от ДЦП, близките й събират средства за инжектиране на стволови клетки в турска болница.    

За пореден случай на дете от Варна, което се нуждае от нашата помощ, ни алармира Антония Йорданова. Тя е майка на 10-годишната красавица Симона, която страда от детска церебрална парализа.

След пет операции, вливането на стволови клетки, е следващата стъпка за нейното подобряване и заветните първи крачки на момиченцето. За съжаление семейството вече цяла година отлага процедурите, защото сумата, която им е необходима е непосилна за тях.

От Фонда за лечение на деца в чужбина са отказали финансиране, защото в България няма подобен вид лечение и го смятат за експериментално, разказа майката.

Ето какво ни написа още тя:

„Здравейте!
Обръщам се към Вас с един призив за помощ.Дъщеря ми се казва Симона Ангелова Йорданова на 10г, тя е едно лъчезарно и любопитно дете, което за нещастие страда от ДЦП – спастична квадри пареза. За наш късмет няма епилептични пристъпи. Преди 2 години и откриха луксация на двете тазобедрени стави. От 8 години ходим на физиотерапия, логопед и психолог.
До момена на Мони са направени 5 операции в Пловдив:
– Тенотомията на адуктори на адуктори на двата бедрата.
– Удължаване на сухожилията на лявата коляно на флексора.
– удължаване на лявата странична сухожилие.
– удължаване на сухожилията на флексора до дясното коляно.
– Удължаване на дясната страна на сухожилията
След направените операции Мони започна да се обръща от гръб по корем и обратно.
Вливането на стволови клетки е следващата стъпка за нейното подобряване и заветните първи крачки! За съжаление вече цяла година отлагаме процедурите, защото сумата, която ни е необходима е непосилна за семейството ни.
От Фонда за лечение на деца в чужбина ни отказаха финансиране, защото в България няма подобен вид лечение и го смятат за експериментално.
От края на месец Март 2018г. имаме активна фейсбук страничка- https://www.facebook.com/groups/2092576237448836/
Имаме и страничка и в HelpKarma-
https://helpkarma.com/campaign/shans-za-moni-43?fbclid=IwAR2fdEiAcPdPswysV2AGNWb9b-h9TcULHdi3y9GwC_rvzvoWV4R6U5kWnAs

Събраната до момента сума по дарителската сметка на Мони е около 24791 лв. Ние вярваме, че чрез инжектирането на стволови клетки в краката в болница Лив Хоспитал в Инстанбул, процесът на раздвижване ще се ускори и Симона ще проходи.

Офертата на Турската клиника е за 6 вливания със стволови клетки – 9000 USD е цената за един курс и 20 физиотерапии – на цена 2000 USD. 56000 USD e необходимата стойност на лечението.Необходими са още 77 000 лв.

Тел 0895861033
Е-mail – ttoni_sasheva@abv.bg
Гр.Варна

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева