in

Родилка в Добрич спешно се нуждае от кръв

Снимката е илюстративна

31-годишната родилка Мария Пенева Василева спешно се нуждае от кръв, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ-Добрич.

След нормално раждане младата жена получава амниотична емболия, която се изразява със затруднено и учестено дишане, срив на хемодинамиката, гърч и последващ ДИК синдром. През изтеклото денонощие екипи от акушер-гинеколози и реаниматори от болницата се борят за живота на родилката. Влети са 6 сака с изогрупова кръв и 8 сака прясно замразена плазма.

Лечебното заведение спешно се нуждае от кръводарители с кръвна група 0, положителен резус фактор поради изчерпване на наличните количества. Всички, които могат и искат да помогнат за спасяването на живота на младата жена, могат да дарят кръв в центровете в Силистра, Шумен, Търговище, Варна и Добрич. Те трябва да посочат, че кръвта е за Мария Пенева Василева, настанена в реанимацията на МБАЛ-Добрич.

За повече информация може да се обадите на телефон 058/600690 в Отделението по транфузионна хематология.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.