Ето кой е собственикът на 5-те кучета, нахапали до смърт мъж

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

39-годишният мъж, който вчера бе нахапан от кучета в с. Владо Тричков и почина, бил нападнат от животните, докато в ръцете си носил кафе и лимонада, разхождайки се из селото.

Това съобщи шефът на ОД на МВР – София Николай Спасов и уточни, че собственикът на кучетата бил намерен за няколко часа и задържан.

В полицията получили сигнал за труп в местността Говедарци около 16,20 часа вчера. По тялото на починалия имало следи от животни, а в близост до него и имот с 5 кучета, някои от който били в двора, а други на поляната. Имотът бил ползван като вила от 41-годишния Йордан Карагьозов, пише “24 часа”.

Когато кучетата са нападнали мъжа, собственикът го е нямало, каза Спасов.

По-късно той бил установен, а днес районната прокуратура в Своге ще му повдигне обвинение, за това, че не положил достатъчно грижи за животните. Пред полицията Карагьозов признал, че животните са негови. Шефът на ОДМВР – София посочи, че през 2016 г. срещу Карагьозов имало сигнал и е бил предупреден да се грижи за кучетата, като общината в Своге е трябвало да проконтролира това, каза окръжната прокурорка на София Наталия Николова.

Починалият мъж е живеел в селото и се е грижел за болната си майка. Той също е имал куче, но по време на нападението то не било с него. Животните, които са го убили, са настанени във ветеринарна клиника във Връбница. Собственикът им е задържан за 72 часа.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Полицаи с показно за безопасно каране на колело във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кадър: YouTube

Мъж продава мерцедеса си с рап (ВИДЕО)