in

Полицаи с показно за безопасно каране на колело във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Днес във варненското ОУ „Захари Стоянов“ се проведе обучение по международната програма “Виждам те. Виждаш ме.” за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя, научи репортер на „Нова Варна“.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

60 ученици се запознаха със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. Експерти от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Варна запознаха участниците с правилата за велосипедистите до и над 12 години. Децата се качиха в кабината на камион и се убедиха лично къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

Петима велосипедисти са загинали, а 104 – ранени, от началото на годината на територията на цялата страна при пътни произшествия, каза инспектор Димитров от варненската полиция. За миналата година са загинали 21 велосипедисти, 3 от които във Варненска област, допълни Димитров.

Вижте какво още каза той във видеото:

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/