in

Шуменски полицай тръгва на пътешествие с кану, описано от Жул Верн

снимка facebook

47-годишен полицай от Шумен ще опита да преплава с едноместно кану цялото поречие на река Дунав – от изворите в планината Шварцвалд до Черно Море. Така Тихомир Радев ще преповтори литературна пътека от романа „Дунавският лодкар“ на Жул Верн, в който главният герой е български лодкар.

Екстремният подвиг в режим на оцеляване стартира днес.

С едноместното си кану Тихомир Радев трябва да преодолее маршрут от 2500 км. Плаването ще започне от град Инголщат в Германия и ще завърши в Черно море. Приключението по Дунав на Тихомир Радев ще се опита максимално точно да преповтори условията, поставени от русенския рибар в романа.

,,Ще бъда сам, без абсолютно никаква логистика. Ще плавам с каяк, ще се изхранвам от реката, крайбрежието на реката – т.е. това, което намеря по брега и хората, които срещам по реката“, обясни той, цитиран от БНР.

снимка facebook

В себе си ще носи пари само за покупката на бутилирана вода.

Приключението по Дунав не е само изпитание за физиката и психиката на шуменския полицай. С него Радев иска да отправи послание към младите. „Първо да четат и да мечтаят“.

„Дунавският лодкар“ на Жул Верн разказва за български герой, който преминава същия маршрут в подобни условия, за да помогне в организирането на Априлското въстание.

По план приключението трябва да приключи на 31 август.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/