Видео от дрон показва как изглежда Чернобил днес ВИДЕО

снимка money.bg
снимка money.bg

Сериалът “Чернобил” предизвика истински фурор сред зрителите, а рейтингът му в IMDB е рекорден. Той възвърна не само спомените за най-тежката авария в историята на ядрената енергетика, но и предизвика редици полемики за достоверността на излъчените кадри, за съдбата на руския учен Валерий Легасов и съвременици на трагедията.

Има обаче един неоспорим факт. След избухването на реактора през 1986 г., облак от радиоактивни отпадъци преминава над бившия СССР, Източна Европа и Скандинавия. Именно учени от Швеция алармират за повишения радиофон. Десетки хиляди хора са евакуирани от родните си места, а Припят се превръща в призрачен град.
През последните години все повече туристи посещават злокобното място, а след излъчването на сериала се очаква интересът да стане още по-голям.

RupTly разпространи видео, заснето над Припят с дрон в събота. Кадрите показват изоставени къщи и паркове, както и взривилия се реактор на атомната централа “Чернобил” през 1986 г.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимката е илюстративна

Ловци отиват на съд във Варна за смърт по време на кушия на техен приятел

кадър Виждам те КАТ Варна, facebook

Микробус се обърна до кръгово кръстовище във Варна