Намериха черепа на балерина от “Болшой театър”

снимка pixabay
снимка pixabay

Руски полицаи намериха череп, за който се предполага, че е на изчезнала преди 5 години балерина от Болшой театър, предаде в. “Дейли мирър”, цитира в. “Телеграф”.

Органите на реда смятат, че 25-годишната Олга Дьомина е била убита, след като е била изнудвана с нейни еротични снимки.

Предполагаемите останки на балерината били намерени в края на май в Измайловския парк в Москва. На същото място бил засечен сигнал от джиесема на предполагаемия убиец в нощта, когато Олга изчезнала, пише novini.bg.

Преди да изчезне безследно, младата балерина станала обект на изнудване. Непознат мъж я заплашил, че ще разпространи нейни “сексуално компрометиращи” снимки, ако тя не плати откуп. Олга дала на няколко пъти общо 800 000 рубли (около 10 000 евро) на изнудвача, но въпреки това фотосите били публикувани онлайн, заедно с твърденията, че балерината е работела като компаньонка на заможни клиенти.

Семеен мъж, описван като “мениджър” или “любовник” на младата жена, бил задържан в Носква през 2017 г. Това станало, след като 39-годишният Малхаз Джавоев избягал в Германия и се представил под чуждо име за кюрдски бежанец. Той обаче бил върнат в родината си след заповед за задържане, издадена чрез Интерпол. Сега Джавоев се намира в московския затвор “Матроская тишина” като заподозрян в убийството на Дьомина.

През август 2014 г., когато Олга изчезнала, Джавоев откарал балерината в друг руски град, където тя танцувала на частно парти за богат бизнесмен. “Мениджърът” след това я върнал обратно в московския апартамент, където тя била убита. След това той закопал останките в Измайловския парк, твърдият органите на реда.

По време на изчезването майката на балерината получила странно съобщение. В него пишело: “Мамо, аз съм Оля. Откраднах голяма сума пари. Не мога да се върна в Москва. Ще отида в Европа за 10 дена. Не отговаряй, ако ти се обадят. Не ме търси. Не ходи никъде”. Полицията смята, че есемесът всъщност е от Джавоев, който е убил Олга.

Адвокатът на заподозряния обаче твърди, че органите на реда грешат и че балерината все още е жива. “Имаме информация, че Олга Дьомина отдавна е мечтаела да напусне Русия и да си уреди живота в чужбина”, заявиха от екипа на защитата. Според тях балерината била замесена в голяма имотна измама и затова избягала тайно.

Останките от тялото, намерено в Измайловския парк, са дадени за ДНК анализ. Очаква се резултатите да станат ясни до месец.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимката е илюстративна

Половин милион българи са взимали дрога поне веднъж

Моделка отнесе жесток побой от гаджето си (СНИМКИ)