Старт на военното учение край Шабла днес

Снимка: Nickolay Chadarov
Снимка: Nickolay Chadarov

Започва традииционното ежегодно военно учение край Шабла, определиха кои зони са опасни.

Учението „Шабла 2019“ ще се проведе от 10 до 14 юни на зенитния полигон на Военновъздушните сили (ВВС) „Шабла“. За времето от 08.00 часа на 10 юни до 19.00 часа на 14 юни се активират временно опасни зони, намиращи се във въздушното пространство над полигона и прилежащата му акватория и териториалното море – между нос Калиакра, нос Карталборун и линията, отстояща на 100 км успоредно на бреговата ивица.

Предислокацията и развръщането на личния състав и техниката на дивизионите от състава на Първа зенитно-ракетна база, определени за участие в „Шабла-2019”, вече завършиха. Те заеха позиции на територията на Зенитния полигон, откъдето ще се проведат бойните стрелби, съвместно с формирования за противовъздушна отбрана на Сухопътните войски и Военноморските сили на Република България и на въоръжените сили на Република Сърбия и САЩ.

В хода на учението са предвидени стрелби с няколко типа зенитно-ракетни комплекси по радиоуправляеми, аеробалистични и парашутни мишени.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Facebook

Оставиха за постоянно в ареста собственика на кучетата убийци

Снимка: Илюстративна

28-годишен с “Опел” влезе в канавка край Варна, дете е в болница