in

Мъж от ромската махала в Пазарджик влачи куче с колата си

Пазарджиклия е арестуван за 24 часа, след като влачил с нечовешка жестокост куче, завързано за автомобил.

Снимка Марица

Зверството потресло вчера живеещи на улица „Васил Левски“, които заснели и качили в социалните мрежи снимки и видео с изпълненията на изверга. Бил подаден и сигнал до тел. 112, а малко по-късно мъжът е прибран в ареста, предава Марица Пазарджик.

Животинчето е оцеляло, но е в много тежко състояние. Помогнали му зоозащитници, които го настанили в частна амбулатория. При прегледа е установено, че има и кърлежовопреносима инфекция освен тежките наранявания от влаченето.

снимка Марица

По случая е образувано досъдебно производство. По Наказателния кодекс който прояви жестокост към гръбначно животно и го убие или му нанесе тежко или трайно увреждане, може да бъде осъден на лишаване от свобода от една до три години и глоба от 2 000 до 5 000 лева.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/