in

Над 200 деца от цяла България идват във Варна за конкурс за млади изпълнители

XIII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” ще събере във Варна на 22 и 23 юни т.г. в Морското казино над 200 деца от цяла България.

Това стана ясно от думите на Георги Кючуков, председател на организационния комитет на конкурса при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. По електронен път са получени заявления от 17 населени места в страната. В отделните категории ще се представят индивидуални изпълнители, вокални дуа, триа и квартети и вокални групи.

В оценяващата комисия влизат доц. Алис Боварян, Маги Джанаварова, маестро Нелко Коларов и композиторът Доно Цветков.
Награждаването на лауреатите ще бъде на 23 юни. Церемонията ще бъде съпроводена от Гала концерт, за който ще бъде изградена голяма открита сцена. Събитието е с вход свободен за всички жители и гости на Варна.

Наградният фонд на тазгодишното „Морско конче” е рекорден за досегашната история на конкурса. „Морско конче” е част от Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на Министерството на образованието и науката.
Целта на конкурса е да открива талантливи млади изпълнители. Да съхранява и популяризира най-добрите образци на българската популярна песен, както и да осъществява творчески контакти между участници, педагози и изтъкнати представители на българската музикална култура.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/