in

Варненски студент отнесе 300 лв. глоба за една бира

Студент от Варна беше глобен от служители на „Общинска полиция“ 300 лева, за това, че е пиел бира на пейка в детска площадка във Варна. Новината сподели бащата на младежа, който не можа да скрие своето недоволство.

Случилото се в края на април късно вечерта възмутило бащата, който ни представи наказателно постановление от 22 май. „Служителите на реда сигурно са били прави да глобяват за алкохол в градинка, но можеше да ги предупредят първо и ако повторят – тогава да налагат солени глоби“, разказа Хр. Николов. „Синът ми е бил с негов приятел, ремонтираха един автомобил, седнали да си починат и си купили една бира. По това време в градинката не е имало никого. Ако имаше деца, през деня, той нямаше да си пие бирата там. Нито са били пияни, нито са вдигали шум. Нямаше ли друг начин по който можеше да реагират полицаите?, пита Николов.

Кристиян Цветков, който е студент в София, ще обжалва постановлението за солената глоба.

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.