in ,

Варненци „върнаха“ зеленината по бул. „Левски“ (СНИМКИ)

Снимка: "Нова Варна"

След силен обществен отзвук около асфалтирането на част от пространството между пътните платна на бул. „Левски“, там отново ще има растителност. Това каза за „Нова Варна“ Стоян Пеев, ръководител обект от фирмата-изпълнител „Пътища и мостове“.

Според първоначалното задание на възложителя на проекта – Община Варна, разделителната линия между двете платна е била частично озеленена, другата част – със специално покритие, което не позволява затревяване.

Снимка: „Нова Варна“

След силен отзвук от страна на варненци, които коментираха бурно черното покритие и липсата на зеленина, според думите на Пеев Община Варна възлага на „Пътища и мостове“ да премахне настилката. В момента тече процедура за възлагане на поръчка.

Колаж: В. Станков/Фейсбук групата „Варна“

Един от хората с предложение за красивата визия на пространството е Веселин Станков, чийто колаж публикуваме. Той предлага и визуализира идеята за засаждането на цветя между пътните платна във фейсбук групата „Варна“. Дали ще бъдат засадени цветя, предстои да видим.

Отсечката, която ще бъде коригирана е не по-дълга от 750 м, и се намира в участъка от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ до кръстовището с бул. „Осми приморски полк“, допълни Пеев.

Виждайки работещите машини в „асфалтово-битумни „градинки“, варненци вече се радват и коментират бурно ремонта на ремонта. За сега не се знае за чия сметка ще бъде начинанието, след като първоначалното задание е било изпълнено по предписание.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.