in

И Стражица обяви бедствено положение (ВИДЕО)

кадър Нова

Първо силните валежи доведоха до преливане и скъсване на стената на язовир „Баойка“, намиращ се над село Нова Върбовка, община Стражица, област Велико Търново.

Впоследствие стана ясно, че язовир „Чешме дере“ също прелива, вследствие на което в намиращото се в близост село Камен са наводнени къщи и местното училище.

Кметът на Нова Върбовка Тодор Илиев съобщи, че при инцидента няма пострадали хора, съобщава Нова.

Наводнени са обществени сгради и земеделски площи. По думите му в рамките само на 3 часа в района са паднали валежи от около 120 литра на квадратен метър.

Заместник-председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Кирил Войнов, който е на място, посочи, че сигналът за преливането на язовир „Бойка“ е подаден около 1 часа през нощта. Силните валежи са причина за бедствието, заяви той.

В момента тече отводняване на училището в село Камен.

В следващите часове комисия от Областната дирекция „Земеделие“ ще посети село Нова Върбовка, за да провери и оцени щетите по земеделските земи и частните стопанства.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/