in

Пикник, стрелба с лък и ножарска работилница във варненски музей този уикенд

Снимка:visit.varna.bg

На 15 юни, от 9.30 до 17.00 ч. с вход свободен и много атракции, ще се проведе Денят на бащата в Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик“. Празникът e посветен на специалната връзка между детето и таткото и се организира за поредна година в началото на лятната ваканция.

Всички, решили да прекарат съботния ден в музея, ще присъстват на демонстрации, свързани с бойните умения на средновековните рицари, участвали в битката край Варна в средата на ХV век. Желаещите ще стрелят с лък, ще направят „туш“ с рапира, ще се фехтоват, а в Ножарската работилница ще имат възможността да разгледат средновековни мечове и съвременно хладно оръжие.

Творческото въображение на малчуганите ще се развихри в ателието за „Хартиени вълшебства“, където ще създадат различни животни от хартия и естествени материали, а любителите на природата ще разберат повече за различните дървесни видове и храсти в парка на музея.

В този ден почитателите на екстремните забавления ще пазят равновесие на скачащи и статични кокили, ще балансират върху опъната на безопасна височина лента (популярният в последните години слаклайн), ще участват в състезание на летящи катерици, морски шах или различни игри с балони.

Заедно с любопитните атракции, достъпни само на Деня на бащата, посетителите ще могат да разгледат безплатно постоянната експозиция на Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. и временната изложба, посветена на 595 години от рождението на полския крал Владислав III Ягело.

ПРОГРАМА

9.30 – 12.30 ч. – ХАРТИЕНИ ВЪЛШЕБСТВА със Сдружение „Арт Визия“

9.30 – 13.00 ч. – НОЖАРСКА РАБОТИЛНИЦА с мичман Пламен Дочев и потомствения ножар Николай Димитров, членове на Дунавската задруга на майсторите на народните художествени занаяти

9.30 – 13.30 ч. – ПИКНИК НА ОТКРИТО – Вълнуващи работилници и активиращи игри с екип на Power Jump

10.00 – 11.30 ч. – СТРЕЛБА С ЛЪК със спортен клуб „Стрела“

10.00 – 12.30 ч. – РАЗХОДКА В ПАРКА. Представители на Държавно горско стопанство „Варна“ ще запознаят децата с дърветата и ще поставят заедно табели с техните имена

11.00 – 12.30 ч. – ДЕМОНСТРАЦИЯ НА РАПИРА от Сдружение спортен клуб по фехтовка „Варна“

13.00 – 15.00 ч. – ДЕМОНСТРАЦИИ ПО ФЕХТОВКА с клуб „Одесос -2008“

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/