Пациент нападна с юмруци лаборантка в Добрич

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

33-годишният Никола Н. нападнал с юмруци медицинска лаборантка в МБАЛ – Добрич се размина с условна присъда и глоба, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На 29 януари миналата година Никола посетил клинична лаборатория в МБАЛ – Добрич, където нападнал лаборантка. Причините за проявената агресия не са ясни. Лаборантката е със счупена слепоочна кост и контузия на мозъка.

Нападателят получи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 4 месеца, изпълнението на което Добричкият окръжен съд е отложил с изпитателен срок от 3 години.

До наказанието се стигна, след като подсъдимият за причиняване на средна телесна повреда на медицински специалист, извършено по хулигански подбуди, се призна за виновен, отказа се от разглеждане на наказателното дело срещу него по общия ред и сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Добрич, което днес съдът одобри.

В изпитателния срок с него ще се провежда възпитателна работа от полицейски инспектор по местоживеене. В тежест на осъдения са и направените разноски по делото в размер на близо 1300 лева.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Варненски зевзек праща специални дарове за юбилея на Борисов

Пеевски: Субсидия от 1 лв. е фалит на партиите