in

Карта за туристи показва къде да намерят платена любов във Варна (СНИМКИ)

Карта на Варна, която се разпространява безплатно на английски език показва интересни места в града, за които няма да намерите официална информация.

Картата представя всички емблематични места в града със способа на карикатурата, като, разбира се, запазва автентичност им. Много от нарисуваните места предизвикват смях у хората, които ги разпознават, но това е една от целите на двамата варненци, които намират досегашните карти на Варна за скучни и еднообразни, пише безплатното издание „Ти си Варна“, което разпространява картата.

Картата е изцяло на английски език, за да е достъпна за чужденците, които се лутат сред варненските улици без да знаят какво ги очаква зад ъгъла. Гърбът на картата съдържа полезна и практична информация за жителите и гостите на града, представена отново по забавен начин чрез езика на карикатурата, разказват създателите на проекта Varna Mapia Боян Любенов и Георги Митев.

Всеки един от обектите в картата е ръчно рисуван от талантливия Георги, който е обърнал специално внимание на детайлите и на онези отличителни белези, които правят мястото запомнящо се.

Идеята им е да направят още карти в този стил и за други градове и курорти по българското Черноморие.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.