in

Спецпрокуратурата тараши офиси на Иво Прокопиев

Снимка: Надежда Чипева, в. "Капитал"

Специализираната прокуратура влезе в офис сграда в центъра на София, където са офисите на свързаната с Иво Прокопиев „Алфа финанс холдинг“, съобщава „Монитор“.

В момента текат обиски в офисите на Прокопиев, които са започнали днес на обяд. Най-вероятно те са свързани с второто дело, свързано с приватизацията на „Каолин“, по което Прокопиев е обвиняем за пране на пари.

Прокопиев е подсъдим и със Симеон Дянков и Трайчо Трайков заради продажбата на ЕРП-тата.

Спецакцията в офисите на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев е във връзка с ново обвинение, повдигнато срещу него. То му е било предявено от спецпрокуратата, тъй като става дума за афера с офшорки и е във връзка с предишното му обвинение за пране на пари. Става дума за продажбата на акции от приватизирания от Прокопиев завод „Каолин“.

Предприятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от „Алфа финанс Холдинг“, а през 2012 г. продадено на немски инвеститор. Миналата Софийска градска прокуратура обвини председателя и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД в пране на пари, съобщиха от ведомството. Според прокуратурата тогава възоснова на проведените допълнителни действия по разследването са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД.

Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД Константин Ненов и Иван Ненков. Обвиняемите Прокопиев, Ненов и Ненков бяха с мерки за неотклонение „Подписка“.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/