Съдят жена за фалшива диплома във Варна

Районната прокуратура във Варна предаде на съд жена за ползване на неистинска диплома за образование, съобщават от пресцентъра на съда.

54-годишната Февзие Х. ще отговаря пред съда за ползване на неистинска диплома за средно образование. На 20 декември 2016 г. подсъдимата подала заявление за издаване на свидетелство за правоуправление на МПС в сектор „Пътна полиция“ във Варна.

Представила и копие от диплома за завършено средно образование, издаден от Техникум по облекло и хранене в Шумен. Копието било заверено от подсъдимата лично с надпис „Вярно с оригинала“. В хода на разследването било установено, че Февзие Х. никога не е учила в този техникум и никога не й е била издавана диплома от учебното заведение. Свидетелството за правоуправление на МПС било иззето от „Пътна полиция“.
Предстои делото срещу 54-годишната подсъдима, използвала съзнателно неистински официален документ, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка pixabay

Забраниха палатките върху дюни

Избират нов главен прокурор на 24 октомври