in

Днес във Варна започва фестивалът на червенокръсткото кино

206 филма от 56 държави ще видят зрителите на 18-то издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който ще се състои от днес до 21 юни във Варна.

Филмите са селектирани сред общо 3000 ленти. Фестивалът ще бъде официално открит от 19:00 ч., с документалния филм на Вим Вендерс „Папа Франциск: Човек на думата си“. Режисьорът Атанас Киряков ще получи наградата за цялостно творчество на фестивала, а зрителите ще видят филма му „Равен на всички“ .

Освен основната конкурса програма, съпътстващата панорамна програма от филми с хуманна насоченост, ще продължи с безплатни прожекции в Зала „Пленарна“ на Община Варна до 21 юни, включително. Фестивалът включва и Дискусионен форум с основна тема: „Агресия – хуманност – кино“, в който ще вземат участие политици и общественици.

По традиция фестивалът се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, организатори са БЧК и Медицинският университет. Журито се състои от петима членове с председател Доротея Тончева.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/