in

Нападнаха два танкера в Оманския залив

снимката е илюстративна

Два петролни танкера са били нападнати в Оманския залив, предаде ТАСС, позовавайки се на информация на ирански медии.

Британската организация за безопасност на морските търговски операции предупреди днес, че в Оманския залив е станал инцидент и призова за изключително внимание на фона на напрежението между САЩ и Иран, съобщи също и AP.

Предупреждението бе издадено от организацията за морските търговски операции на Обединеното кралство, ръководена от британските военноморски сили, която разследва случая. Засега няма информация от базирания в Бахрейн Пети американски флот.

Според ирански медии в района, където плават танкери, били чути експлозии. Пристанища в Пакистан и Оман получили сигнали за бедствие от екипажите на нападнатите танкери. Не се съобщава в коя страна са регистрирани плавателните съдове. Инцидентът се случва на фона на повишеното напрежение между Вашингтон и Техеран.

Новината за нов инцидент с петролен танкер предизвика рязко поскъпване с над 4% на фючърсите на петрола брент с доставка през август към 62,55 долара за барел, отскачайки рязко от вчерашното 5-месечно дъно около 60,30 долара за барел. Фючърсите на американския лек суров петрол с доставка през юли пък нараства с над 3% към 52,70 долара за барел, предаде БНР.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/