Изобретатели от цялата страна пристигат във Варна

снимка undertheline.net
снимка undertheline.net

Варна ще бъде домакин на най-голямото научно-образователно събитие по роботика, което ще се проведе на 15 юни. За събитието в морската столица пристигат изобретатели и инженери от цялата страна.

В рамките на цял ден, Младежкият дом ще е домакин на представянето на финалните проекти на участниците в първото по рода си иновационно обучение за професиите на бъдещето, които започнаха през февруари във Варна. Познато вече под името #МисияБъдеще, в него ученици от
5 до 7 клас от Варна в рамките на пет месеца се обучаваха на елементарна физика и химия, предприемачество, програмиране, роботика и виртуална реалност.

Освен представянето на проектите от #МисияБъдеще, в Младежкия дом ще се проведе и регионално състезание по роботика, организирано от Робо Лига България. Деца, младежи и възрастни ще демонстрират възможностите на техните роботи и ще се състезават в различни категории – минисумо, следене на линия, морски свободен стил, ЗД лабиринт.

В началото на новата учебна 2019/20 г. обученията под мотото #МисияБъдеще ще обхванат още София, Велико Търново, Харманли, Русе и Стара Загора.
Зад #МисияБъдеще стои Високотехнологичният преакселератор за ученици (High Tech Pre-Accelerator for students). който преди година беше единственият полуфиналист от България на състезанието за социални иновации към Европейската комисия EU Social Innovation.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка Официален сайт Grand mall

Автомобил се самозапали на паркинга на варненски мол

Кадър: YouTube

Екстремен руснак направи бентлито си на танк (СНИМКИ/ВИДЕО)