Ирландско бебе получи 25 години безплатно жп пътуване

Снимка: pixabay
Снимка: pixabay

Бебе, което се роди в ирландски влак, получи правото да се вози 25 години безплатно по железопътната мрежа в страната, предаде Би Би Си.

Непланираната поява на момиченцето на бял свят станала около 15 часа местно време по време на пътуване от Голуей до Дъблин във вторник. Лекар и две медицински сестри, които били във влака, помогнали за раждането.

Майката и новороденото били настанени в болница в ирландската столица след пристигането и са в добро здраве.

Ирландските железници обявиха, че ще осигурят на детето безплатен транспорт „от детството до навършване на 25-годишна възраст“ заради уникалните обстоятелства при раждането му.

Служителка от кетъринга във влака разказа как разбрала, че става нещо необичайно, когато чула писъци в тоалетната. Ема Тоут бутнала вратата и видяла млада жена, която ѝ казала, че ражда. Тя информирала машиниста, който повикал линейка и попитал пътниците дали сред тях има медици, за да окажат помощ.

Отзовали се две медицински сестри, а след това и общопрактикуващ лекар. Той обаче пристигнал, когато двете медички почти били изродили момиченцето.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Експерт обясни как да сме здрави в жегите

снимка sandra rose

Наоми Кембъл се снима чисто гола, майка ѝ – по бански (СНИМКИ)