in ,

На 10 юни с благословията на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан официално беше открит Домът за стари хора „Черно море“

На 10.06.19г., с благословията на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан, официално беше открит Домът за стари хора Черно море. Специални приветствия бяха отправени  от Председателя на БЛС – проф.д-р Радослав Радев, дм и представител на община Варна – г-жа Анастасия Георгиева – директор на дирекция“Здравеопазване“.

В продължение на своя професионален път двамата млади лекари – д-р  Даниел Буляшки и д-р Александар Яндрески основават Дом Черно море от любов към живота.Тук вече живеят първите 26 възрастни хора в максимално близка до семейната среда и далеч от самотата.Този Дом е още една възможност да докажем,че и в България възрастните хора могат да живеят достойно.

За радост на целия екип, вече има случаи, които показват колко нeобходими са грижите , които се полагат в дома. Постъпвайки там, възрастни хора след  инсулти, счупвания и други сериозни медицински състояния, вече имат видим напредък във възстановяването си, благодарение на рехабилитатори, социални, медицински, но най-вече на човешки грижи.

Дом Черно море и неговите жители получиха от негово Високопреосвещенство  Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан икони с ликът на  Св.Богородица,които вече заемат видно място в домът.

С екипът на Дом Черно море можете да се свържете на телефон: 070011279 или 0895549754

Email: hospischernomore@gmail.com

адрес: гр.ВАРНА,ул.Д-р Любен Лазаров № 74,кк.Чайка

Всички необходими подробности можете да откриете на сайта на Дом „Черно море“:  www.hospis-varna.bg

 

 

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/