in ,

Погребват матроса, загинал на полигон „Шабла“

Снимка: Facebook

Днес ще бъде изпратен в последния му път старши матрос втори клас Жеко Добрев, починал на 13 юни по време на учението на полигон „Шабла“.

Разходите за погребението ще бъдат поети от държавата, предаде репортер на „Нова Варна“.

Погребението ще бъде от 12.00 ч.

36-годишният старши матросът от военно формирование 38 920 – Варна почина при изпълнение на служебните си задължения. Той е почувствал неразположение и е припаднал. Незабавно му е оказана първа помощ от медицинските екипи, осигуряващи учението. Въпреки усилията на лекарите, не се е върнал в съзнание и медиците са констатирали смъртта му, като по първоначална информация вероятната причина е инфаркт.

Старши матрос втори клас Жеко Галинов Добрев е бил на длъжност минен електротехник във военното формирование 38 920 Варна. На служба в Българската армия е от 11 август 2008 г. Той оставя две малки деца.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.