in ,

Разследват случая със забитите кирки в колата на ректора на ТУ – Варна

Снимка: Facebook/Светлана Лесидренска

Областна дирекция на МВР във Варна разследва случая със забити в автомобила на професор Венцислав Вълчев – ректор на Техническия университет във Варна.

На 14 юни е образувано досъдебно производство за увреждане на лек автомобил, паркиран в междублоковото пространство на ул. „Зеленика“. В автомобила са забити две кирки, гласи информацията от полицията.

Изясняват се обстоятелствата около случая. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

Припомняме ви, че колата му осъмна с две забити в нея кирки, а снимка в своя фейсбук профил публикува неговата съпруга Светлана Лесидренска.

“Това е нашата кола…Явно, че кандидат – ректорската кампания е в разгара си. Вече сме на етап – дойдоха тези с кирките и лопатите”, написа тя.

Проф. Вълчев бе избран да ръководи Техническия университет след в частични избори на 23 март след отстраняването на проф. Росен Василев заради обвинения в плагиатство.

Изборите на нов ректор ще се проведат на 24 юни, а професорът е един от тримата кандидати.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.