in

Иванчева бременна, отървава затвора?

Снимка: bgvestnik.co.uk

Зачеването е ръководено лично от светило в инвитро процедурите

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която бе осъдена на 20 години затвор заради поискан подкуп от 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, е претърпяла успешна ин витро процедура за забременяване в столичната клиника „Света София“, пише „Уикенд“. Преди броени дни тестът за бременност на Иванчева е показал, че тя носи живот в утробата си, след като на 19 май е била изкуствено оплодена в болницата. Целият медицински процес с асистираното помагане на зачеването на Десислава Иванчева е бил ръководен лично от светилото в ин витро процедурите професор Илия Ватев, чието дело са първите такива бебета в България. Най-добрият ембриолог в страната ще наблюдава бременността, като е препоръчал на пациентката си да забрави напълно проблемите й с правосъдието, за да намали стреса. Иванчева трябва да откаже цигарите – нещо, което засега не се отдава на екс кметицата на „Младост“. Откакто тя бе зрелищно арестувана миналата пролет в центъра на София и вкарана за продължително време в ареста, дневната й никотинова дажба достигнала до 3 кутии цигари.

Ако бременността мине гладко и без усложнения, Десислава Иванчева трябва да роди първото си дете в началото на март 2020 г. Тогава се очаква да статира и съдебния процес на втора инстанция в Специализирания апелативен съд по делото за поискан подкуп. Близки до някогашната фризьорка се надяват съдебния процес да бъде отложен, за да не бъде подложена екс кметицата на „Младост“ на допълнителен стрес в съдебна зала. Преди 2 месеца Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров бяха осъдени съответно на 20, 15 и 12 години затвор за поискан рушвет от строителя Александър Ваклин, за да му разрешат да вдигне жилищна сграда в местността „Камбаните“.

След произнасянето на присъдите, Иванчева и Биляна Петрова бяха въдворени в Сливенския затвор, но само 2 седмици по-късно – освободени под домашен арест заради здравословни проблеми. Иванчева бе пусната заради намерението си да роди чрез инвитро процедура, както и заради участието си в евроизборите. Десислава Иванчева прави опити да забременее от 5 години насам, които засега са неуспешни. По време на съдебния процес срещу нея тя сподели, че е преустановила опитите да забременее по изкуствен път, тъй като лекарите й открили онкологично заболяване, която тя преборила. Ако Иванчева роди и бъде осъдена окончателно на ефективен затвор, то изтърпяването на присъдата й ще бъде временно отложена, тъй като тя ще се води самотна майка. Екскметицата на „Младост“ имаше връзка с бизнесмена Пеньо Иванов, който все още не е разведен с първата си жена. След като тя бе арестувана и пратена в ареста, възлюбеният й я заряза, пише standartnews.com

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/