in ,

Вижте как изглежда отвътре ТЕЦ Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Година и половина след придобиването й от Ахмед Доган топлоцентралата преминала изцяло на газ, похвалиха се днес от ръководството й  

Неработещата доскоро централа бе рестартирана след придобиването й през 2017 година от фирмата на бившия транспортен министър Данаил Папазов и децата му. През септември 2018 година пък Ахмед Доган придоби 70% от дяловете във фирмата, нов собственик на ТЕЦ -а,  останалите 30 % бяха запазени от Папазов и сина му.

снимка Мердин Берберов Нова Варна

От тогава според ръководството на централата там вървят сериозни процеси на реконструкция, ремонти и преминаване на изцяло екологичен режим на работата. Това обявиха днес по време на „Ден на Отворените врати“ на централата в Езерово.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

След повторното въвеждане в експлоатация трите блока на централата са изцяло ремонтирани , ТЕЦ Варна остави в миналото въглищата. Това обяви днес шефа на борда на топлоцентралата, Данаил Папазов.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Новият собственик на централата е инвестирал до момента 30 млн. лв. от банкови заеми от две български банки. С тях са преобразувани да работят на природен газ вместо на въглища три от шестте блока на електроцентралата. Два от тях са ангажирани за студения резерв на електроенергийната ни система и досега са произвели 60 хил. Мвтч електроенергия

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Централата ще играе на нови търгове за студен  резерв, обявиха още днес от там.
Големи инвестиции се планират за самата електроцентрала. От думите на Папазов стана ясно, че намерението на Доган е да търси инвеститор и за нея.

Как изглежда варненската топлоцентралата отвътре няколко месеца след придобиването й от новите си собственици, вижте във видеото:

 

*******

 

Още по темата четете тук

 

Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева