in ,

Неясноти в Синята зона на Варна ощетяват гражданите

КАК СЕ ПРАВИ ЧАСТНА СИНЯ ЗОНА В ЦЕНТЪРА НА ВАРНА

Знаци, поставяни неясно и очертание на паркоместа, които не се не се различават, ощетяват масово варненци по време на паркирането в централната градска част.

За пореден случай, в който бива репатриран автомобил, спрян преди знак за „Служебен абонамент“ и впоследствие репатриран, научи „Нова Варна“.

Служител на базираният във Варна офис на Unimaster logistics прибира табелите след знака за „Служебен абонамент“ и заблуждава гражданите, че паркират свободно на Синя зона От едно служебно място на практика стават няколко. Служителят поставя табелите, които виждате на снимката след знака. и по този начин заблуждава гражданите. След което предлага да се „оправи нещо“. Ако заминете или не обърнете внимание, служителят звъни за репатриране на колите. Междувременно стана ясно, че от едно платено служебно място, въпросният се опитвал  да заграби две. Това видя днес следобед екип на медията ни.

снимка Нова Варна

Както се вижда и от очертанието, е абсолютно неясно, че колата се намира в платен „Служебен абонамент“,когато ги няма малките табели. Като се оказва, че въпросният абонамент е преди знака за „Служебен абонамент“ за след него и Синята зона.

Знакът е толкова неясно поставен, че няма как гражданите да разберат кое е Синя зона и кое Служебен абонамент, оплакаха се хора, чиито автомобил е бил вдигнат заради подобна неяснота.  Друг интересен факт е,че когато гражданинът си плати за престоя в Синя зона, би трябвало да бъде уведомен, че предстои репатриране на колата му, а в конкретния случай подобно нещо не се е случило.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.