in

Важно за шофьорите: КАТ започва хайки в цялата страна

Снимка: МВР

Започва засилен пътен контрол на територията на цялата страна за превенция срещу тежките пътни инциденти. Поводът е – увеличаване на жертвите на пътя. През почивните дни, от 14 до 17 юни, са загинали 15 души при катастрофи на територията на страната.

Специализираната операция на „Пътна полиция“ е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства – на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.

Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките ѝ ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.