Варненче дари косата си за онкоболни

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

10-годишната Елена дари едно от най-ценните си притежания, за да помогне на онкоболни жени.

Това споделят във фейсбук групата “Искам бебе” нейни близки.

Снимка: Facebook

Елена е ученичка във варненското ОУ “Добри Чинтулов”. Тя се вдъхновява от историята на една майка от фондацията “Искам бебе”, която дари косата си преди време, за да бъдат направени перуки за за онкоболни жени. И така младата дама решава, че ще дари косичката си, за да може да бъде направена перука за дете, което страда от най-тежкото заболяване.

Това е накратко простичката история, която преживяваме. Днес, когато красивите ѝ коси паднаха, за да зарадват някой друг, тя е най-щастливото дете на света – затова че точно тук, в нейния любим град Варна, тя даде най-доброто от себе си, за да може друго дете да върне усмивката си, пише в публикация във фейсбук.

Снимка: Facebook

9 снопчета руса коса, това за Елена са 9 усмивки повече за едно русичко дете, което в момента страда. Когато утре някое дете получи русата перука, то всъщност получава и още нещо, което не можем да покажем на снимка – а това е доброто сърце на малката Елена от Варна.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.

снимка Личен архив

Варненче спечели международен конкурс за авторска песен

Кадър: YouTube

Първо плаване на скоростния катамаран от Бургас до турския град Инеада