in

Варненски ученици обраха първите места на международен фестивал за анимация (ВИДЕО)

Ученици от ОУ „Захари Стоянов“ във Варна се прибраха с много награди от Шести регионален фестивал за анимация в Мустла, Естония, похвалиха се техните ръководители.

„Щастливи сме да споделим, че участието на българското училище във фестивала „Танци, песни, игри, усмивки…“ в град Мустла, Естония бе увенчано с първо място и с награда на публиката. Анимацията „Български фолклор“ получи първа награда в раздела „Ученици и учители“, пишат ни те.

Изработена е от екип: Невена Добромирова и Данила Илиева – ученички от 7 клас, Георги Тодоров – преподавател по ИТ, Добрина Копринкова – преподавател по изобразително изкуство, Юлия Добрева – учител по английски език.

Анимацията е част от дейностите по международен проект „Read to Animate“, можете я да видите на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=7lKFz4K2-Ns&feature=youtu.be
От септември 2018 година ОУ „Захари Стоянов“, град Варна работи по проект „Read to Animate“ по програмата „Еразъм+“, в който си партнира с 5 училища от Португалия, Гърция, Италия, Естония и Полша. Основната цел на проекта е да бъдат стимулирани четенето и креативното творчество чрез вдъхновяващият свят на анимацията.

От началото на стартирането на дейностите по проекта са реализирани три проектни срещи по време на които ученици и учители в екип са осъществили планираните дейности: запознаване със света на анимацията в Португалия, изучаване на техники за създаване на кратък анимационен филм в Италия, участие във Фестивал на анимацията в Естония.

В наше време съвременното общество живее в глобален и технологично базиран свят, където за да бъдеш част от развитието е необходимо наличие на перспектива, която се опира на множество компетенции като четене, писане, математически умения, но също така и на умения като екипна работа, комуникация на чужд език, компютърни умения, културна идентичност.

Основна цел на проекта е да се изгради съзнание на съпричастност към европейския и мултикултурния свят чрез научаването на учениците как да комуникират използвайки анимацията, литературата, илюстрациите, както и богатството на литературното наследство като важен инструмент който светът им предоставя за да решават проблемите чрез сътрудничество, креативно мислене и комуникационни умения отвъд културните различия и особености.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/